На Рівненщині наповнюють Єдиний державний реєстр адрес

NoneNoneNoneNone

На Рівненщині наповнюють Єдиний державний реєстр адрес відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 05 березня 2024 року № 254 «Деякі питання реалізації експериментального проекту щодо створення Єдиного державного реєстру адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад, Єдиного державного реєстру адрес, Реєстру будівель та споруд у складі Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.

У Рівненській області всі вулиці будуть верифіковані та цифровізовані до кінця 2024 року. Оскільки, Адресний реєстр є основою для багатьох адміністративних процесів та оперативного надання послуг громадянам, в кожній громаді повинна бути напрацьована чітка система наповнення Адресного реєстру. Про це повідомила під час наради заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська.

«Лідером нині є Сарненський район, Сарненська міська територіальна громада вже верифіковала 64% вулиць. Залишилося закартувати лише Березівську ТГ», - сказала Людмила Шатковська. Також вона додала, що спеціалісти в громадах перед початком наповнення адресного реєстру неодмінно мають успішно завершити навчання в тестовому середовищі Адресного реєстру та отримати сертифікат.

Створення Єдиного державного реєстру адрес реалізується у співпраці Міністерства розвитку громад і територій України й Міністерства цифрової трансформації України за сприяння проекту «Підтримка цифрової трансформації», що фінансується USAID та UK Dev. Партнер проекту — Фонд Східна Європа.