Представників громад Рівненщини навчали просторовому плануванню

NoneNoneNoneNoneNoneNoneNone

За підтримки Проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»), який впроваджується компанією DAI Global LLC (DAI), спільно з Рівненською обласною військовою адміністрацією було проведено навчальний тренінг щодо розроблення Комплексних планів просторового розвитку території громад для представників територіальних громад Рівненської області..

Серед учасників - архітектори, землевпорядники, заступники голів та власне голови громад.

«На сьогодні 4 громади Рівненщини прийняли рішення про розроблення Комплексного плану просторового розвитку територій. Важливо, щоб й інші долучалися до цього процесу, адже наше завдання – створити плани, які не лише відповідатимуть сучасним вимогам, але й будуть адаптовані до потреб кожної території», - звернулася до присутніх заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська.

Так, представники громад, в межах заходу, ознайомились з структурою підготовчих етапів.

Зокрема, дізнались про особливості підготовки проєкту рішення про розроблення комплексного плану, визначали основні кроки для ефективної координації робочої групи, а також ознайомились з можливими варіантами  проведення стратегічної сесії на прикладі інших громад.

Важливо, що отримані знання допоможуть громадам розробити якісні завдання для розробки комплексних планів просторового розвитку своїх територій, а, отже, скористатися державними субвенціями або ж залучити міжнародних донорів.